Menu

Oblique Acupunctuur

In 2003 kwam ik via een symposium in contact met de Chinese therapeut Dr. LU Ding Hou (1927), voormalig docent aan de acupunctuur academie in Beijing, China. Dr LU heeft een methode van behandelen ontwikkeld die uniek te noemen is in de wereld van de acupunctuur. Hij liet zich hierbij inspireren door een van de (vele) klassieke werken uit het oude China. Gedurende 25 jaar heeft hij zich gewijd aan het uitwerken van een vorm van acupunctuur met een therapeutisch effect op spierblessures. Hij was één van de eersten die zijn techniek toepaste in de sportwereld. Later breidde hij dit uit tot een therapie met een groot behandelbereik van vele klachten. En bovendien ook geschikt voor oudere mensen. Na een cursus en stage bij hem te hebben gevolgd was ik diep onder de indruk van zijn werkwijze. In loop van de tijd heb ik mij de techniek eigen gemaakt en een geheel eigen systeem van behandelen ontwikkeld, gekoppeld aan de meridiaan leer. De basisprincipes zijn hetzelfde gebleven. Vanwege de naald techniek die wordt gehanteerd, noem ik deze vorm “Oblique Acupunctuur” .

Hoe werkt het?

Op pijnlijke plekken in ons lichaam bevinden zich vaak contracties (spierknopen). Dit zijn (chronische) verkortingen van bepaalde spieren, welke bijzonder pijnlijk kunnen zijn. Vooral als er druk op uitgeoefend wordt. Door een speciale manier van “naald inbreng” worden deze contracties licht “aangetikt”. Een biochemisch proces vindt plaats en aangedane spiervezels springen (direct) in hun oude vorm terug. Hierbij voelt de patiënt een onderhuidse schok en een pijnsensatie op de plek, die van korte duur is. De druk-pijnlijkheid heeft dan plaatsgemaakt voor een beurs na-gevoel. Na ca. 2 tot 3 dagen is deze beursheid verdwenen.

in een paar seconden

Chronische of acute spierklachten en oude blessures zijn in een paar seconden tot minuten te verhelpen. Niet alleen de spanning in de spier verdwijnt onmiddellijk, maar ook de pijn! Beter nog, dezelfde klacht komt niet meer terug! Dit gebeurt, omdat de spieren na de behandeling hun normale lengte weer aannemen. Het gevolg is, dat de spanning op (andere) skelet delen afneemt en de mobiliteit neemt toe, of wordt weer als vanouds… Een scheve heup, ongelijke schouders, beenlengte verschil of scheve wervels kunnen hierdoor worden gecorrigeerd (denk bijv. aan bepaalde vormen van scoliose).

Weg met de pijn en een snel resultaat bij klachten als

Whiplash, RSI, tennisarm, bursitis, rugpijn (o.a. hernia), diverse (sport)blessures, etc. Ook fibromyalgie patiënten hebben veel baat bij deze methode van werken. De pijn verdwijnt en de mobiliteit van de gewrichten herstelt zich meestal onmiddellijk. En dat in gemiddeld 2 tot 5 behandelingen! Onderstaande foto’s zijn het resultaat van klinisch onderzoek door Dr. LU, met behulp van een elektronen microscoop:

Het reguliere traject

Spierblessures komen in het algemeen vaak voor, maar worden niet altijd door westerse artsen en specialisten als zodanig herkend. Veel patiënten worden doorgaans doorverwezen naar een Fysiotherapeut, een Chiropractor, een Osteopaat, een Orthopeed of uiteindelijk de Neuroloog. Men denkt, dat de pijnklachten te maken kunnen hebben met botten, gewrichten, het zenuwstelsel, of spieren. In het laatste geval wordt er doorverwezen naar de fysiotherapeut voor massage en een betere doorbloeding.
Dit alles kan vaak een lange weg betekenen…

Oblique Acupunctuur

In de praktijk is gebleken -na meer dan 17 jaar met deze techniek te hebben gewerkt, dat zeker 80% van alle (chronische) pijnklachten, voortkomt uit zgn. spier contracties of spierblessures. De techniek van de Oblique Acupunctuur biedt hierin een snelle en doeltreffende oplossing! De contracties of “knopen” worden losgeprikt en een operatie is meestal niet nodig.

Toepassen van schouder-correcties
Hieronder een aantal voorbeelden van patiënten met jarenlange klachten van nek en schouders:

Klinische en experimentele studies hebben in de loop der jaren uitgewezen dat

  • de eiwit structuur in de spiervezels zich onmiddellijk na de behandeling herstelt.
  • de functie van de spier zich herstelt.
  • de oorspronkelijke pijn onmiddellijk, na enkele seconden (!!!) is verdwenen.
  • het herstel van de spierfunctie blijvend van aard is. Kortom: pijnlijke spiervezels worden direct zachter.
  • de pijn verdwijnt en de functie zich herstelt. Dit is te zien op de 2 onderstaande foto’s.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak