Menu

Natuurgeneeskunde Vledder (Drenthe)

Op zoek naar natuurgeneeskunde in Vledder? Isabel van Alphen, kan jou verder helpen!

Leefstijlgeneeskunde en preventie

Ik vind het onbegrijpelijk dat we in onze maatschappij bijna niets leren over wat voeding en leefstijl voor onze gezondheid kunnen betekenen. Waarom leren we niet op jonge leeftijd welke basisvoorwaarden ons lichaam aan voeding en leefstijl stelt!? Waarom horen we zo veel over ziekten, maar zo weinig over hoe we ze kunnen voorkomen, of ze weer in goede banen kunnen leiden met optimale voeding en een gezonde leefstijl?

We leven in een tijd waarin infectieziekten bijna niet meer voorkomen. Zeker niet als belangrijkste doodsoorzaak. Welvaartsziekten zijn dat op dit moment. Ze worden door een ongezonde leefstijl veroorzaakt (en dus niet door een bacterie!). De reguliere geneeskunde is geen expert op het gebied van niet-infectieuze welvaartsziekten. Het is toch logisch dat als een ziektebeeld door een ongezonde leefstijl wordt veroorzaakt, je een gezonde leefstijl als geneesmiddel voorschrijft? Helaas gebeurt dat vandaag de dag (nog) niet…

Het is wenselijk dat er één totaalgeneeskunde ontstaat!

Verstoringen opruimen

Ziekte zie ik als een poging van het lichaam om verstoringen op te ruimen. Ik help het lichaam hierbij en kijk naar wegen om te herstellen, te ondersteunen en te stimuleren (o.a. het immuunsysteem). Voorop staat het goed functioneren van de darm en een goede doorbloeding! Voedingsadviezen, reinigen (detoxkuren), leefstijl- en bewegingsadviezen, preventieve geneeskunde en ontspanningstechnieken… dit alles valt voor mij onder natuurgeneeskunde.

Maar wat kan de oorzaak zijn van klachten en ziek-zijn? Het zijn vaak meerdere factoren, die de gezonde balans in het lichaam verstoren. Om er enkele te noemen: slechte voeding, stress, slechte doorbloeding, te weinig rust, bewegingsarmoede, stralingsbelasting… Daarnaast is er veelal sprake van een ophoping van (giftige) afvalstoffen en zware metalen, zoals kwik en aluminium. Een verstoring in de hormoonhuishouding is ook een belangrijke oorzaak van ziek-zijn.

Natuurgeneeskunde en préconceptiezorg

Het doel van preconceptiezorg is dat een stel met een kinderwens voldoende informatie en advies krijgt, zodat ze zo gezond en vitaal mogelijk aan een zwangerschap kunnen beginnen.

Celregeneratie

Ik geloof in celrégeneratie naast degeneratie van cellen. (Degeneratie door vervuiling, veroudering, etc.) Alles wat leeft wil overleven. Elk organisme heeft de eigenschap zichzelf te kunnen herstellen van een verstoring. In de natuurgeneeskunde noemen we dit de innerlijke genezingskracht; iets wat een ieder in zich heeft. Met bepaalde therapieën of handelingen stimuleer ik dit zelf-herstellend vermogen, om zo deze ‘wonderdokter’ zijn gang te laten gaan…

Kinesiologie

Kinesiologie houdt zich bezig met het bevorderen van welzijn op alle niveaus van gezondheid. Het stimuleert de vitaliteit van de mens in het dagelijkse leven. Hierbij maak ik gebruik van de spiertest om de achtergronden van klachten en/of problemen in beeld te brengen en op te lossen.

Liever géén symptoombestrijding!

In de reguliere gezondheidszorg wordt vooral gekeken naar de symptomen van een bepaalde kwaal.
Zodra die symptomen in kaart zijn gebracht, wordt de ziekte behandeld. Meestal met medicijnen. Als je echter alleen maar de symptomen behandelt, dan laat je de oorzaak van de ziekte ongemoeid. Dit is vaak een heel groot misverstand in de reguliere gezondheidszorg, want de symptomen worden bij voorkeur bestreden met chemische middelen die men ‘medicijnen’ noemt. Maar soms is het ‘medicijn’ erger dan de kwaal. (bijwerkingen!) Lees er de bijsluiter maar eens op na!

Natuurgeneeskunde & Vitale energie

Chi-Ori helpt bij het beantwoorden van de vragen: Waar krijg je nu echt energie van? Hoe kun je je energie verhogen? Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt. Is het ’t programma van de “Iceman”?, haal je het uit energiedrankjes? Naarstig wordt gezocht naar passie, en de ultieme KICK!

Ons programma is gericht op het verhogen van je energie en je vitaliteit in goede gezondheid. Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je meer weten over natuurgeneeskunde?

Maak een afspraak