Mijn werkwijze

Vragenlijst

Voorafgaande aan het eerste consult wordt er een vragenlijst toegestuurd. Het is de bedoeling de ingevulde lijst de eerste keer ­op consult mee te nemen.

Eerste Consult

Behandeling: Tijdens het eerste consult word je meteen behandeld aan de Bicom om de doorbloeding en de lymfestroom te verbeteren… Die behandeling vindt plaats in de wachtkamer en duurt ongeveer een kwartier.
Inventariseren:  Waar ligt je hulpvraag? De ingevulde vragenlijst neem ik met je door.
Urinetest: Je meegebrachte urine wordt onderzocht.
Energetische meting met de Bicom:

  • Allereerst wordt er naar de darm gekeken; is er sprake een lekkende darm en is je darmflora ok? (Heb je de juiste microben of bacteriën op de juiste plaats?)
  • Vervolgens worden belangrijke organen doorgemeten, zoals o.a bijnieren, lever, milt, nieren, hart…maar ook hersenfuncties.
  • Daarnaast wordt gekeken hoe het met je doorbloeding zit.

Tanita-weegschaal: je wordt professioneel gewogen op de Tanita-weegschaal*.
Diagnose: we bespreken de diagnose en kijken waar de prioriteiten liggen.
Informatieboek: het door mij geschreven informatieboek “De weg naar beter” hoort bij het eerste consult (wel extra kosten).  In dit boek staat waardevolle informatie over goede voeding en een gezonde levensstijl.

Vervolg

Afhankelijk van de gewenste begeleiding vinden er vervolgconsulten plaats.  Opties zijn:

1.
 VOEDING: Het bespreken van een persoonlijk voedingspatroon, wat ècht bij jou past.
2. HORMONEN: Het doormeten van hormonen en bespreken hoe je ze weer in balans krijgt…
3. MINERALEN: Zijn er tekorten? En hoe kun je ze op de juiste manier aanvullen?
4. MAAG EN DARM: Heb je niet genoeg maagzuur of juist teveel? Darmproblemen kunnen worden behandeld. Gezonde, sterke darmen = een sterke immuniteit!
5. SUPPLETIE: Het screenen van vitaminen en mineralen en evt. suppletie: Hoe zit het met je B12 status? En vitamine D? Welke supplementen gebruik je; worden ze wel opgenomen?
6. STRALING: Het doormeten van stralingsbelasting is mogelijk…
7. LEEFSTIJL: Verder kan een op maat advies gegeven worden voor leefstijl. Gezond bewegen, natuurlijke lichaamsverzorging, slapen, e.d. komen indien gewenst aan de orde.
Veel algemene adviezen worden al gegeven in mijn infoboek “De weg naar beter”…

Het boek: “De weg naar beter!”

Een leidraad om de kwaliteit van je leven te verbeteren!
Met veel plezier heb ik een informatieboek samengesteld, als handige leidraad op weg naar beter. Dit boek hoort bij je eerste consult en dient in eerste instantie als naslagwerk en tevens als ondersteuning van de consulten, waardoor je de geboden adviezen en informatie gedoseerd tot je kan nemen en in praktijk kan brengen.
Mooi meegenomen is dat je hierdoor minder consulten nodig hebt. Doe er je voordeel mee!

Wat staat er zo al in?
Informatie over gezonde voeding èn leefstijl, waarbij alles wat je tot je neemt wordt belicht. Zowel de crèmes die je òp je lijf smeert, als het voedsel wat je ìn je lijf stopt en alles waar je je lichaam aan blootstelt, zoals stralingsvelden en dergelijke…
Je hebt wellicht een eerste stap gezet bij het vinden van een nieuwe manier van leven. Misschien was je er dringend aan toe om het roer om te gooien, misschien zoek je een verdieping…
Hoe het ook zij; in dit boek vind je de nodige aanwijzingen op het gebied van voeding, beweging, slapen, cosmetica en leefstijl met lekkere gezonde recepten en handige tabellen.
JE HOEFT TENSLOTTE NIET ZIEK TE ZIJN OM BETER TE WORDEN!

Gratis infobladen!

In mijn informatiebladen worden diverse onderwerpen toegelicht. Deze stel ik gratis ter beschikking van patiënten die de praktijk bezoeken.

Supplementen en kuren

Belangrijk:
IK WERK HET LIEFST MET ZO WEINIG MOGELIJK SUPPLEMENTEN.
Maar, soms red je het niet alleen met goede voeding… Vooral niet als je “van ver” komt!

Speciale reinigingskuren: 
In de meeste gevallen worden naast voeding (vaak tijdelijk) kruiden, natuurlijke supplementen en/of speciale reinigingskuren voorgeschreven ter ondersteuning van het Energie-Herstelplan. Een kuur duurt normaliter één of twee weken.

Bicom

Bicom als diagnosemiddel:

Ik gebruik de Bicom als diagnosemiddel om verstoringen van een patiënt op te sporen. Hierdoor komen de ware oorzaken van klachten naar boven, zoals bijvoorbeeld verstoppingen in bloedvaten en/of organen, of een verstoorde darmflora.
Verder kan ik meten of er sprake is van een hormonale disbalans, ontstekingen, candida (schimmelinfectie), amoeben, de ziekte van lyme (tekenbeet), of bijvoorbeeld tekorten aan vitamines (o.a. D3 en B12) en mineralen zoals bijvoorbeeld silicium, zink en magnesium.

Behandelen met de Bicom:

Het is geweldig nieuws dat ik met de Bicom óók kan behandelen. Tijdens een “voor”behandeling (in de wachtkamer) wordt vooral gewerkt op de doorbloeding en het “open zetten” van o.a. gal-wegen en lymfevaten. Organen worden geactiveerd. Het lichaam gaat ontgiften en afvoeren. Hierbij wordt een speciale Fractaal antenne gebruikt als “matje” in de rug of op de buik. Deze Fractaal antenne werkt heel diep in het lichaam en kan blokkades opheffen. Het lijkt wel “Hokus Pokus”. Dit hoor ik regelmatig van patiënten, die volgens genoemde speciale methode behandeld worden met de Bicom. Het scheelt bovendien in het doen van oploskuren met middelen.
Er zijn mensen die de Bicom al kennen, als meet- en behandelapparaat voor Bioresonantie. Maar… ik zet de Bicom toch wel op een heel àndere, spectaculaire manier in.

Waarom is een goede doorbloeding zo belangrijk?
Ons lichaam met organen, weefsels (zenuw-, bot- spier-, e.d.), darm en brein kan alleen maar goed functioneren als het goed doorbloed wordt! Bloed transporteert zuurstof, voedingsstoffen en o.a. hormonen naar organen, spieren, enz. Een schoon en goed stromend bloedvatenstelsel is dus de basis van een goede gezondheid! Men zegt wel eens: “Je bent zo oud of zo jong als je vaten”.

Mooie resultaten worden behaald bij b.v. chronische aandoeningen als Kanker of Parkinson. Wij zien dat patiënten met zware chemokuren deze beter kunnen doorstaan. Hierbij is de samenwerking met Daniel (Parallelacupunctuur) van groot belang.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je meer weten over natuurgeneeskunde?

Maak een afspraak