Menu

Mijn werkwijze

Bekijk ook de Podcast met Dr. Richard de Leth:

Vragenlijst

Voorafgaande aan het eerste consult wordt er een vragenlijst toegestuurd. Het is de bedoeling de ingevulde lijst de eerste keer ­op consult mee te nemen.

Eerste Consult

Behandeling: Tijdens het eerste consult word je meteen behandeld aan de Bicom om de doorbloeding en de lymfestroom te verbeteren… Die behandeling vindt plaats in de wachtkamer en duurt ongeveer een kwartier.
Inventariseren:  Waar ligt je hulpvraag? De ingevulde vragenlijst neem ik met je door.

Kinesiologie (spiertest) en energetische metingen:

  • Allereerst wordt er naar de darm gekeken; is er sprake een lekkende darm en is je darmflora ok? (Heb je de juiste microben of bacteriën op de juiste plaats?)
  • Vervolgens worden belangrijke organen doorgemeten, zoals o.a bijnieren, lever, milt, nieren, hart…maar ook hersenfuncties.
  • Daarnaast wordt gekeken hoe het met je doorbloeding zit.

Bij specifieke problemen kan van bovenstaande meting worden afgeweken.

Diagnose: we bespreken de diagnose en kijken waar de prioriteiten liggen.
Informatieboek: het door mij geschreven informatieboek “De weg naar beter” hoort bij het eerste consult (wel extra kosten).  In dit boek staat waardevolle informatie over goede voeding en een gezonde levensstijl.

Gratis infobladen!

In mijn informatiebladen worden diverse onderwerpen toegelicht. Deze stel ik gratis ter beschikking voor patiënten die de praktijk bezoeken.

Vervolg

Afhankelijk van de gewenste begeleiding vinden er vervolgconsulten plaats.  Opties zijn:

1.
 VOEDING: Het bespreken van een persoonlijk voedingspatroon, wat ècht bij jou past.
2. HORMONEN: Het doormeten van hormonen en bespreken hoe je ze weer in balans krijgt…
3. MINERALEN: Zijn er tekorten? En hoe kun je ze op de juiste manier aanvullen?
4. MAAG EN DARM: Heb je niet genoeg maagzuur of juist teveel? Darmproblemen kunnen worden behandeld. Gezonde, sterke darmen = een sterke immuniteit!
5. SUPPLETIE: Het screenen van vitaminen en mineralen en evt. suppletie: Hoe zit het met je B12 status? En vitamine D? Welke supplementen gebruik je; worden ze wel opgenomen?
6. STRALING: Het doormeten van stralingsbelasting is mogelijk…
7. LEEFSTIJL: Verder kan een op maat advies gegeven worden voor leefstijl. Gezond bewegen, natuurlijke lichaamsverzorging, slapen, e.d. komen indien gewenst aan de orde.
Veel algemene adviezen worden al gegeven in mijn infoboek “De weg naar beter”…

Het boek: “De weg naar beter!”

Een leidraad om de kwaliteit van je leven te verbeteren!
Met veel plezier heb ik een informatieboek samengesteld, als handige leidraad op weg naar beter. Dit boek hoort bij je eerste consult en dient in eerste instantie als naslagwerk en tevens als ondersteuning van de consulten, waardoor je de geboden adviezen en informatie gedoseerd tot je kan nemen en in praktijk kan brengen.
Mooi meegenomen is dat je hierdoor minder consulten nodig hebt. Doe er je voordeel mee!

Wat staat er zo al in?
Informatie over gezonde voeding èn leefstijl, waarbij alles wat je tot je neemt wordt belicht. Zowel de crèmes die je òp je lijf smeert, als het voedsel wat je ìn je lijf stopt en alles waar je je lichaam aan blootstelt, zoals stralingsvelden en dergelijke…
Je hebt wellicht een eerste stap gezet bij het vinden van een nieuwe manier van leven. Misschien was je er dringend aan toe om het roer om te gooien, misschien zoek je een verdieping…
Hoe het ook zij; in dit boek vind je de nodige aanwijzingen op het gebied van voeding, beweging, slapen, cosmetica en leefstijl met lekkere gezonde recepten en handige tabellen.
JE HOEFT TENSLOTTE NIET ZIEK TE ZIJN OM BETER TE WORDEN!

Onderzoek, indien nodig:

  • Urine test
  • Saturatie meting: zuurstof in het bloed en hartslag per minuut
  • Onderzoek conditie bloedvaten (stijfheid) met ACT (Artery Check Technology)
  • Meten van de bloeddruk
  • GTT (Glucose Tolerantie Test)= het meten van suikerwaarden in het bloed
  • LAB onderzoek (indien gewenst): bloed, faeces, urine, speeksel
  • Tanita weegschaal:

Deze professionele body-analyser geeft naast het gewicht ook je BMI (Body Mass Index), je BMR (verbranding in rust), je viscerale vetwaarde (buikvet), je vetpercentage, spiermassa, botmassa en lichaamsvocht. De mate van eventueel over/ondergewicht wordt in aangegeven. Je ideale gewicht en je lichaamsbouw verschijnen op de uitdraai die je mee naar huis krijgt. Ook je metabolische leeftijd wordt vermeld en het kan zijn dat je flink jonger of ouder bent dan je leeftijd in jaren.

Urinetest: meegebrachte urine wordt onderzocht op verschillende markers, zoals bijvoorbeeld verzuring, ontstekingen, bacteriële infecties, bilirubine, enz.

Supplementen en kuren

Belangrijk:
IK WERK HET LIEFST MET ZO WEINIG MOGELIJK SUPPLEMENTEN.
Maar, soms red je het niet alleen met goede voeding… Vooral niet als je ‘van ver’ komt!

Speciale reinigingskuren: 
In de meeste gevallen worden naast voeding (vaak tijdelijk) kruiden, natuurlijke supplementen en/of speciale reinigingskuren voorgeschreven ter ondersteuning van het Energie-Herstelplan. Een kuur duurt normaliter één of twee weken.

Klachtenregeling

Bij een klacht over een behandeling wordt eerst geprobeerd dit te bespreken. Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir.

Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de overheid erkende geschilleninstantie, Stichting Zorggeschil, en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van de RBCZ. Voor meer informatie kijk je op de website van mijn beroepsvereniging VBAG: https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je meer weten over natuurgeneeskunde?

Maak een afspraak