Menu

Isabel B van Alphen

Als heel jong meisje had ik al een sterke interesse in het hoe en waarom van dingen. Het was een hele weg voor ik inzag, dat door jezelf lief te hebben en te accepteren, je oprecht in staat kan zijn een ander lief te hebben en te accepteren.

Ervaringen en leermomenten m.b.t. voeding & natuurgeneeswijzen

Vanuit een sterk kwaliteitsbewustzijn en liefde voor de natuur heb ik mijzelf eerst geschoold in “natuurlijk leven en eten”.

Ik volgde in Zwitserland het IMI (opleiding voor natuurgeneeskunde met veel aandacht voor voedingsleer) en behaalde mijn diploma in 1987.

In 1994 studeerde ik aan de Europese Academie voor Complementaire Gezondheidszorg voor voedingstherapeut. Bij Montse Bradford in Engeland deed ik een kooktraining van vijf weken.

Uiteindelijk richtte ik in Alphen a/d Rijn mijn eigen kookstudio op en gaf er natuurvoedingskooklessen en lezingen.

In Hilversum studeerde ik aan het NCN (Nederlands College voor Natuurgeneeswijzen). Er werd veel aandacht besteed aan voedingsleer, o.l.v. Henny de Lint. Ook volgde ik dieetleer bij Annemarie Colbin (USA).

Voor Kraaybeekerhof in Driebergen verzorgde ik diverse lessen t.b.v. de Ondernemersopleiding Natuurvoeding.

In 2008 behaalde ik mijn diploma ‘Natuurgeneeskundig Gezondheidsadviseur’ bij Vita Opleidingen in Zeewolde.

In 2009 slaagde ik bovendien voor het HBO examen ‘Westerse Medische Basisvakken’.

In 2011 slaagde ik cum laude voor het examen van de opleiding DARMTHERAPIE en MICRO-BIOLOGIE (RP Academie), waardoor het ook mogelijk werd om diepgaande laboratoriumonderzoeken (bloed en feces) te interpreteren en darmtherapie toe te passen. Bovendien deed ik een masterclass “Oligotherapie”.

Ik heb vele jaren (kook)trainingen, workshops en lezingen gegeven in binnen- en buitenland. Ontelbare mensen heb ik inmiddels begeleid met voedingstherapie.

Sinds 2010 werk ik officieel als natuurgeneeskundige in mijn praktijk in Hoogland.

Vanaf februari 2016  voldoe ik aan de Plato eindtermen door het behalen van het MBK diploma. (CPION geaccrediteerd)

In februari 2017 heb ik een training ademtherapie afgerond, waarbij diverse ademhalingstechnieken en meetmethoden voor verschillende toepassingen behandeld en geoefend zijn, zoals:
* ademen voor ontspanning
* ademen voor het opbouwen van energie
* ademen voor ontzuren en versterken van het immuunsysteem
* ademhaling bij astma en hyperventilatie

In november/december 2019 volgde ik een Masterclass Nutrigenomics bij CellCare Academy te Putten.

Ervaringen en leermomenten m.b.t. coaching

Begin jaren negentig zette ik mijn eerste schreden bij Centrum Venwoude te Lage Vuursche. (lichaamswerk, tantra, e.d.)

Ik volgde danstherapie bij Christiane Lorenz in Zeist.
Hiernaast verdiepte ik mijzelf in vele vormen van dans en beweging: ik danste o.a. de Vijf Ritmes (Gabriëlle Roth), Sacrale Dans met Agnes Janmaat, Oerdans met Gerard Blaquière, Diadans met Anneke Wittermans, Universele Dans met Noor en Akbar.

Een week “Tekenen en schilderen vanuit Sprookjes en Mythen” met Jet Nijhuis zette mij ertoe aan ook deze kant in mijzelf te ontplooien. Ik schilderde o.a. met Erik Lemmens, Roswitha Robijn, Marline de la Rive Box en Karin Baumans.

Ik ontdekte dat zingen mij de ervaring van heelheid en harmonie gaf. Ik deed een Klank- en Stemretraite met Vrindavan.
Verder deed ik wat Klank- en Stemwerk bij Mariejan van Oort en Maurice Willems.

Annelies Moerings wijdde mij in in de geheimen van de Soemerische godin en priesteres Inanna, in het mysterie van transformatie en schaduwwerk.

In Zutphen (2006) heb ik een driejarige opleiding c.q. levensschool (Cochenille) afgerond. Dit is een school voor het creatief proces, werkend vanuit de psychosynthese (van Roberto Assagioli) op basis van transpersoonlijke ontwikkeling.

Op mijn boeiende levensreis werden en worden fragmenten van het leven ontsluierd. Door steeds meer te weten wie ik ben en waarvoor ik leef voel ik een diepe verbinding met alles om mij heen… in acceptatie en dankbaarheid!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je meer weten over natuurgeneeskunde?

Maak een afspraak