Consulten, Tarieven en vergoedingen

Consult Voeding

Tijdens het voedingconsult geef ik je een persoonlijke  ‘dieetkoers’ mee, zodat je weet wat de juiste voeding is voor joù. Sommige mensen denken dat ze geen voedingsconsult nodig hebben, omdat ze het, volgens eigen zeggen, al weten en al gezond eten… De ervaring leert dat in de meeste gevallen er toch nog veel winst valt te behalen. Het is niet alleen biològisch eten, maar ook hoe houd je je bloedsuikerspiegel onder controle en welk voedsel eet je beter niet als je last van ontstekingen hebt? Eet je beter wel of niet vegetarisch? etc. Heel praktisch geef ik je veel tips en adviezen.
Bovendien wordt je gedurende het gehele consult behandeld aan de Bicom om de doorbloeding te verbeteren en organen te “resetten”.

Consult Hormonen

Tijdens het consult Hormonen wordt je doorgemeten op een eventuele disbalans in de hormoonhuishouding. Indien nodig en/of wenselijk word je ook weer behandeld aan de Bicom. Na de meting en evaluatie bespreken we het behandelplan om hormonaal weer in balans te komen.
Er zijn meer dan 115 symptomen geassocieerd met teruglopen van hormoon-levels! Dus niet alleen libidoverlies, opvliegers en stemmingswisselingen…
Voor de vrouw is de overgang vaak een moeilijke periode, maar ook andere klachten die ontstaan bij een hormonale disbalans komen heel veel voor, zoals menstruatieklachten, osteoporose en onvruchtbaarheid. Vleesbomen, borst- en baarmoederkanker, borstknobbeltjes, premenstrueel syndroom, eierstokkanker en endometriose zijn ook hormoon gerelateerd.
Maar ook mannen zijn van harte welkom om gescreend te worden op hun hormoonstatus. De prostaat is een orgaan waar veel mannen na hun veertigste last van krijgen. Een verstoorde hormoon-balans (door oestrogeendominantie) zou hierbij een rol kunnen spelen. Ook klachten als lage rugpijn, ongemak tijdens seksuele gemeenschap, pijnlijke ejaculatie, impotentie, en verminderde zin in seks komen veel voor.

Consult Mineralen

Het belang van mineralen voor een optimale gezondheid is ongekend. Vandaar dat het goed is te weten hoe jouw individuele mineralen-status ervoor staat. In een speciaal consult wordt dit gemeten en krijg je adviezen hoe je kan zorgen voor een juiste mineralenbalans…
Het inzetten van mineralen is maatwerk!
Mineralen kunnen elkaars opname positief beïnvloeden maar ook remmen of blokkeren. Succes bij het inzetten van mineralen staat of valt met het gebruik van juiste combinaties van mineralen.

Losse behandeling Bicom

Een losse behandeling aan de Bicom in de wachtkamer behoort altijd tot de mogelijkheden en kan naar wens worden ingepland.

Onderzoek, indien nodig:

 • GTT (Glucose Tolerantie Test)= het meten van suikerwaarden in het bloed
 • Ph-speekseltest (meten van de zuurgraad in het lichaam)
 • Jodiumtest (schildklierwerking)
 • Saturatiemeting: zuurstofopname en hartslag per minuut
 • Onderzoek conditie bloedvaten (evt. stijfheid) met ACT (Artery Check Technology)
 • Meten van de bloeddruk
 • HB test (bloedarmoede)
 • BTT: lichaamstemperatuurtest (als indicatie voor vitaliteit)
 • LAB onderzoek (indien gewenst): bloed, faeces, urine, speeksel
 • Tanita weegschaal:

* Deze professionele body-analyser geeft naast het gewicht ook je BMI (Body Mass Index), je BMR (verbranding in rust), je viscerale vetwaarde (buikvet), je vetpercentage, spiermassa, botmassa en lichaamsvocht. De mate van eventueel over/ondergewicht wordt in aangegeven. Je ideale gewicht en je lichaamsbouw verschijnen op de uitdraai die je mee naar huis krijgt. Ook je metabolische leeftijd wordt vermeld en het kan zijn dat je flink jonger of ouder bent dan je leeftijd in jaren.

Tarieven en vergoedingen

Consulten  (1 uur) € 90,-
Korte consulten € 60,-
Consult  (75 min.)  —  (90 min.) € 110,-  —   € 135,-
Alleen behandelen aan de Bicom € 38,- (op afspraak)
Boek “De weg naar beter” € 22,50
Diverse informatiebladen gratis
 • Betaling gaat via éénmalige machtiging per consult.
 • De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de consulten.
 • De behandelingen gaan NIET ten koste van je eigen risico.
 • Niet tijdig afgemelde afspraken worden in rekening gebracht.
 • Wat vergoedt Uw verzekering?  :    Klik Hier
  De praktijk is aangesloten bij de VBAG (beroepsvereniging) en de RBCZ (koepel). Verreweg de meeste zorgverzekeraars vergoeden gemaakte kosten (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende “alternatieve geneeswijzen”. Informeer evt. bij je zorgverzekering wat van toepassing is. Ik sta ook in de ‘Vergelijk & Kies’ van de Coöperatie VGZ (was: de Zorg Gids).

Notabene: Een consult is niet bedoeld als vervanging van een medische diagnose door de (huis)arts! Het kan echter een goede ondersteuning zijn op weg naar gezondheid.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je meer weten over natuurgeneeskunde?

Maak een afspraak