Menu

Consulten en Tarieven

Kinesiologie, meten, diagnosticeren, informeren, behandelen

Kinesiologie is een prachtige methode om gezondheid en het zelf herstellende vermogen van de mens te bevorderen. In alle consulten is veel aandacht voor de darm en belangrijke organen, zoals o.a bijnieren, lever, milt, nieren, hart…maar ook hersenfuncties. Daarnaast is de doorbloeding een belangrijk item. De conditie van je bloedvaten wordt gemeten via o.a. een pulsoximeter met ACT (Artery Check Technology). Voor meer informatie over de consulten zie ook het kopje ‘mijn werkwijze’.

Informatie: Veel informatie over uiteenlopende onderwerpen heb ik uitgeschreven en ontvang je gratis…

Voeding

Tijdens het voedingconsult geef ik je een persoonlijke  ‘dieetkoers’ mee, zodat je weet wat de juiste voeding is voor joù. Sommige mensen denken dat ze geen voedingsconsult nodig hebben, omdat ze het, volgens eigen zeggen, al weten en al gezond eten… De ervaring leert dat in de meeste gevallen er toch nog veel winst valt te behalen. Het is niet alleen biològisch eten, maar ook hoe houd je je bloedsuikerspiegel onder controle en welk voedsel eet je beter niet als je last van ontstekingen hebt? Eet je beter wel of niet vegetarisch? etc. Heel praktisch geef ik je veel tips en adviezen.
Bovendien wordt je gedurende het gehele consult behandeld aan de Bicom om de doorbloeding te verbeteren en organen te ‘resetten’.

Hormonen

Tijdens het consult Hormonen wordt je doorgemeten op een eventuele disbalans in de hormoonhuishouding. Indien nodig en/of wenselijk word je ook weer behandeld aan de Bicom. Na de meting en evaluatie bespreken we het behandelplan om hormonaal weer in balans te komen.
Er zijn meer dan 115 symptomen geassocieerd met teruglopen van hormoon-levels! Dus niet alleen libidoverlies, opvliegers en stemmingswisselingen…
Voor de vrouw is de overgang vaak een moeilijke periode, maar ook andere klachten die ontstaan bij een hormonale disbalans komen heel veel voor, zoals menstruatieklachten, osteoporose en onvruchtbaarheid. Vleesbomen, borst- en baarmoederkanker, borstknobbeltjes, premenstrueel syndroom, eierstokkanker en endometriose zijn ook hormoon gerelateerd.
Maar ook mannen zijn van harte welkom om gescreend te worden op hun hormoonstatus. De prostaat is een orgaan waar veel mannen na hun veertigste last van krijgen. Een verstoorde hormoon-balans (door oestrogeendominantie) zou hierbij een rol kunnen spelen. Ook klachten als lage rugpijn, ongemak tijdens seksuele gemeenschap, pijnlijke ejaculatie, impotentie, en verminderde zin in seks komen veel voor.

Vertering, suppletie, verzuring?

Het screenen en doormeten van vitaminen en mineralen geeft je inzicht in eventuele tekorten. Maak je genoeg maagzuur aan? Enzymen? Ben je verzuurd? Heb je bepaalde supplementen nodig? Hoe zit het met je B12 status? En vitamine D? Heb je geen tekort aan jodium? Welke supplementen gebruik je; worden ze wel opgenomen? Het belang van mineralen voor een optimale gezondheid is ongekend. Vandaar dat het goed is te weten hoe jouw individuele mineralen-status ervoor staat. Ik kan mineralen en sporenelementen doormeten; vervolgens adviseer ik je hoe je kan zorgen voor een juiste mineralenbalans…
Het inzetten van mineralen is maatwerk!
Mineralen kunnen elkaars opname positief beïnvloeden maar ook remmen of blokkeren. Succes bij het inzetten van mineralen staat of valt met het gebruik van juiste combinaties van mineralen.

Losse behandeling Bicom

Een losse behandeling aan de Bicom in de wachtkamer behoort altijd tot de mogelijkheden en kan naar wens worden ingepland.

Tarieven

Consulten                                 95,-
Behandeling aan de Bicom    40,-
Boek “De weg naar beter”      25,-
Boek “Dans der Hormonen”   25,-

Diverse informatiebladen     gratis

  • Betaling gaat via éénmalige machtiging per consult. Contant betalen mag natuurlijk wel.
  • De behandelingen zijn vrijgesteld van BTW.
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de consulten.
  • De behandelingen gaan NIET ten koste van je eigen risico.
  • Niet tijdig afgemelde afspraken worden in rekening gebracht.

Belangrijk! Indien een afspraak niet door kan gaan, dit het liefst z.s.m. melden in verband met de planning! Maar minimaal 24 uur van tevoren. Indien de afspraak niet op tijd wordt afgezegd, dan zijn wij genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen voor gereserveerde tijd.

  • Wat vergoedt Uw verzekering?  :    Klik Hier
    De praktijk is aangesloten bij de VBAG (beroepsvereniging) en de RBCZ (koepel). Verreweg de meeste zorgverzekeraars vergoeden gemaakte kosten (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende “alternatieve geneeswijzen”. Informeer evt. bij je zorgverzekering wat van toepassing is. Ik sta ook in de ‘Vergelijk & Kies’ van de Coöperatie VGZ (was: de Zorg Gids). Een losse behandeling aan de Bicom in de wachtkamer komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering. Hetzelfde geldt voor de boeken.

Notabene: Een consult is niet bedoeld als vervanging van een medische diagnose door de (huis)arts! Het kan echter een goede ondersteuning zijn op weg naar gezondheid.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je meer weten over natuurgeneeskunde?

Maak een afspraak